PAJURA este un grau Romanesc de toamna, aristat, timpuriu. Soiul de grau Pajura are tufa plantei semierectă în faza de înfrăţire. Frunzele sunt medii ca lungime şi lăţime şi sunt acoperite cu un strat ceros intens iar talia medie a plantei este cuprinsă între 75 și 92 cm.

Caracteristici grâu - PAJURA BAZA

  • Spicul este de culoare albă, semidens, aristat, de formă piramidală, de lungime medie şi cu poziţia semierectă la maturitate.
  • în condiţii normale de cultură, masă a 1000 de boabe este de 40-44 g şi are o masă hectolitrică de 77-80 kg/hl.
  • Are o înălţimea medie de 75-92 cm.
  • Boabele sunt de mărime mijlocie, de formă alungită, au culoarea roşie.
  • Sporuri medii de producţie de 5- 8%, comparativ cu soiul Glosa.
  • Producţiile ridicate se bazează pe realizarea unei densități mari de spice pe unitate de suprafaţă şi pe o rezistenţă bună la bolile foliare.
  • Calitate bună de panificaţie, fiind din acest punct de vedere asemănător cu soiul Glosa.

Rezistenta - PAJURA BAZA

  • Rezistent la rugina brună şi făinare şi mijlociu de rezistent la septorioză şi rugina galbenă, are un nivel mijlociu de rezistenţă la fuzarioză.
  • Mijlociu de rezistent la rugina galbenă, septorioză și fuzarioză.
  • Are rezistenţă bună la cădere, este rezistent la iernare şi la secetă şi arşiţă şi are o rezistenţă bună la încolţirea în spic.

Norma de semanat - PAJURA BAZA 

  • 200 – 220 kg/ha
  • Recomandat a se cultiva în zona de vest a ţării, câmpia din sudul ţării, Dobrogea şi Moldova.

Caracteristici produs

Categorie
Cereale
Sezon
Cultură de toamnă
Categorie Biologica
Baza
Precocitate
Timpuriu
Talia Plantelor
Medie - Scurta
Capacitate Infratire
Foarte buna
MMB
40 - 44
Tip Spic
Aristat
Masa Hectolitrica (MH)
76 - 79
Recomandat pentru
Panificatie
PAJURA BAZA

Scrie o recenzie

Samanta Grau PAJURA - Baza, Soi aristat, Grau de toamna, Timpuriu

Samanta Grau PAJURA - Baza, Soi aristat, Grau de toamna, Timpuriu

Alte 10 produse din aceeasi categorie