Soi de grâu nearistat, foarte productiv şi cu indici de panificaţie medii, foarte tolerant la secetă şi cu mare plasticitate ecologică.

Datorită rezistenţei bune la iernare şi a capacităţii mari de înfrăţire este recomandat a fi cultivat în sudul, sud-estul şi vestul României.

Avantaje grâu Balaton:

  • Soi cu continut mediu de proteina si gluten;
  • Productivitate foarte mare; 
  • Stabilitate foarte buna a productiei;
  • Rezistenţă foarte bună la secetă şi iernare;

Caracteristici Balaton:

  • Soi nearistat, timpuriu cu infratire in toamna;
  • Aparitia spicului: timpurie;
  • Plante cu talie mica;
  • Masa hectolitrica: > 82 Kg
  • Continut de proteina: > 12,5 %

Rezistenţa grâu Balaton: 

  • Rezistenţă bună la Făinare (Erysiphe graminis)
  • Rezistenţă medie la Rugină brună (Puccinia recondita)
  • Rezistenţă medie la Rugină galbenă (Puccinia striiformis)

Recomandari:

  • Perioada optima de semanat: 1 octombrie- 10 octombrie;
  • Cantitatea de semanant: 400 b.g./mp
  • Cantitate de samanta (kg/ha): 130-170
  • Răspunde foarte bine la aplicarea îngrăşămintelor pe baza de azot;
  • Pretabil pentru cultura irigata, valorifica forte bine precipitatile de vara timpurii (mai-iunie);
  • Recomandat pentru zona de cultura din Banat, Oltenia, Teleorman, Giurgiu si nordul Moldovei.

Caracteristici produs

Categorie
Cereale
Sezon
Cultură de toamnă
Precocitate
Timpuriu
Talia Plantelor
Scurta
Capacitate Infratire
Buna
Tip Spic
Nearistat
Continut Proteina
12,5 %
Masa Hectolitrica (MH)
82 - 85
Recomandat pentru
Panificatie
Grau Balaton

Scrie o recenzie

BALATON - Grau de toamna, soi nearistat, timpuriu

BALATON - Grau de toamna, soi nearistat, timpuriu

Alte 10 produse din aceeasi categorie